Hanschmidt jäigi TREV-2st ilma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TREV-2 Gruppi kuuluva asfalditootja  ABT Revador uue asfalditehase avamine suvel 2013.
TREV-2 Gruppi kuuluva asfalditootja ABT Revador uue asfalditehase avamine suvel 2013. Foto: Liis Treimann

Konkurentsiamet andis Baltcap Private Equity Fund L.P.-le nõusoleku osta East Capital Exploreri 38,3-protsendilise osaluse AS-is Trev-2 Grupp.

Algselt soovis antud osalust osta Ain Hanschmidtile, Enn Pandile ja Kalev Järvelillele kuuluv Infortar, kuid Baltcap kasutas aktsionärina eelisostuõigust ja omandab East Capital Exploreri valitseva mõju alla kuuluva Humarito ltd 38,3-protsendiline osalus Trev-2 Grupis.

Jaanuari lõpus leppisid AS-i Infortar kontserni kuuluv RRTK Kapital OÜ East Capital Exploreriga kokku ostmaks viimasele kuuluva 38,3-protsendilise osalus Trev-2 Grupis. Veebruari alguses kiitis konkurentsiamet selle tehingu heaks. Tehingu toimumine oleks eeldanud, et teised aktsionärid ostueesõigust ei kasuta.

Baltcap Private Equity Fund on Inglismaal registreeritud erakapitalil põhinev investeerimisfond, mis keskendub Baltikumi turul olevate väikese ja keskmise suurusega suure kasvupotentsiaaliga ettevõtetesse investeerimisele. Baltcapile kuuluvad muuhulgas Runway International OÜ, Magnetic MRO AS, FCR Media Group OÜ UAB Kelprojektas.

Infrastruktuuriehitaja Trev-2 müügitulu oli 2015. aastal 51,4 miljonit eurot ehk 22,6 protsenti vähem kui aasta varem, 2015. aastal teenis ettevõte ka 1,2 miljonit eurot kahjumit. Ettevõtte kulumieelne kasum (EBITDA) vähenes 5,5 miljonilt eurolt 2015. aastal 1,8 miljonile eurole ja 2014. aasta 1,6 miljoni eurosest kasumist langes ettevõte tunamullu 1,2 miljoniga kahjumisse. Viimati teatas friam enda tulemused eelmise aasta üheksa kuu kohta, siis oli käive 41,4 miljonit eurot ehk 100 000 eurot vähem kui aasta varem.

Trev-2 Grupi suurimad aktsionärid on investeerimisfondid East Capital Explorer 38 protsendi ja Baltcap Private Equity Fund 36 protsendiga aktsiatest. East Capital Explorer hindas enda portfellis Trev-2 Groupi õiglaseks väärtuseks 6,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles