Fondide vene rulett metsaäris (6)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle lagedaks raiutud ala Tartumaal Võnnu vallas ostis Birdeye fond Metsasihi-nimeliselt firmalt mullu 31. oktoobril, lähikümnendeil pole siit tulu loota.
Selle lagedaks raiutud ala Tartumaal Võnnu vallas ostis Birdeye fond Metsasihi-nimeliselt firmalt mullu 31. oktoobril, lähikümnendeil pole siit tulu loota. Foto: Margus Ansu

​LHV on panustanud praeguseks viis miljonit eurot ja Swedbank 1,35 miljonit eurot pensionikogujate raha Birdeye Capitali hallatavatesse metsainvesteeringute fondidesse, ent mõnede ettevõtjate hinnangul on tegu massiivse rahapõletamisega.

Pilguheit osaliselt LHV ja Swedbanki pensionifondide raha eest soetatud metsakinnistutele tekitab kaks teravat küsimust: kellelt metsa ostetakse ja millise hinnaga ostetakse? Vastus kes-küsimusele on Fred Toode – mees, kes on kandnud seoses eraisiku pankrotiga ärikeeldu ning keda tegelikult ei leia Birdeyele kinnistuid müünud ettevõtete omanike ringist ega juhatustest. Küll aga on seal tema vanad kaastöötajad ja sugulased. Kunagi oli ka Toode ise mitme firma juhatuses, aga need ettevõtted kadusid koos võlgadega öhe.

Maksmata arved

32-aastase Toode äritegevusele antavate hinnangute palett on värviline.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles