VKG paneks kaks õlivabrikut tööle, aga põlevkivi pole (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Asmann
Ahti Asmann Foto: Videokaader

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann kinnitas, et võtaks tööle ligemale sada inimest ja  paneks paari kuu jooksul tööle ka kaks seisvat Kiviteri õlivabrikut, kui ettevõttel oleks vaid pool miljonit tonni tükipõlevkivi, mida selleks vaja läheb.

Asmann selgitab, et praegu tarbivad peenpõlevkivi kasutavad kolm uuemat Petroteri ja tükikivil töötavad kaks Kiviteri vabrikut aastas kokku  4,5 miljonit tonni kaubapõlevkivi, vahendab Põhjarannik.

Et kaevanduse tootmismahu suurendamiseks kulub aega, oleks Asmanni hinnangul kõige kiiremaks lahenduseks osta põlevkivi Eesti Energialt.  «Praegu keegi meile mõistliku hinnaga kivi ei paku. Eesti Energia küsib hinda, mis on vähemalt kaks korda kõrgem selle tootmise omahinnast.» tõdes ta, lisades, et VKG oleks nõus ostma põlevkivi sama hinnaga, millega Eesti Energia müüb seda oma kontserni sees oma tootmisüksustele.

Eelmisel aastal tarbis VKG põlevkivi 3,5 miljonit tonni, tänavuse aasta vajaduseks on prognoositud 4,5 miljonit tonni. Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles