Kohalikul lehel on varemgi selliseid juhtumeid olnud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. märtsi õhtul kella 18 ajal oli Kalle Kruusi arvamuslugu koos illustratsiooniga, mis tema enda kinnitusel on ekslik, Hiiu Lehe veebilehel jätkuvalt üleval. Pilt eemaldati pärast Postimehe loo avaldamist 14. märtsil.
13. märtsi õhtul kella 18 ajal oli Kalle Kruusi arvamuslugu koos illustratsiooniga, mis tema enda kinnitusel on ekslik, Hiiu Lehe veebilehel jätkuvalt üleval. Pilt eemaldati pärast Postimehe loo avaldamist 14. märtsil. Foto: Kuvatõmmis

Kuigi võiks arvata, et üks väljaanne võib korra kogemata avaldada materjali, mille tõepärasust ei ole kontrollitud, sai Hiiu Leht alles hiljuti pressinõukogult tauniva hinnangu, olles avaldanud eksitava foto seoses ühe Suurbritannia meretuulepargi tegeliku kaugusega rannikust.

Nelja Energia juht Martin Kruus väitis, et Hiiu Lehes on kontrollimata või kallutatud materjali avaldamine laiem trend. See on ka põhjus, miks nad viimase abinõuna otsustasid ühe eelmisel sügisel avaldatud loo pärast, mille loogika sarnaneb üsna palju Kruusi fotomontaaži juhtumiga, pressinõukokku pöörduda.

«Nad avaldasid foto, mis nende väitel oli tehtud ühest Suurbritannia meretuulepargist London Array, mis asub tegelikult 20 kilomeetri kaugusel,» ütles Martin Kruus. Selle juhtumi kohta tegi pressinõukogu aasta alguses ka tauniva otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles