Jalanõude hinnad tõotavad alaneda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordijalatsid.
Spordijalatsid. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon teatas eile, et dumpinguvastased tollimaksud Hiina ja Vietnami nahkjalatsitele aeguvad märtsi lõpus.


Komisjon lubas samas, et kui dumpinguvastaste meetmete kaotamine mõjutab negatiivselt suurt hulka ELi kingatootjaid, siis võtab Brüssel kiiresti midagi ette, vahendasid välisagentuurid.

EL kehtestas 2006. aastal Hiina nahkjalatsitele 16,5-protsendise ja Vietnami omadele 10-protsendise tollimaksu, kuna neid müüdi väidetavalt tootmiskuludest madalama hinnaga. See otsus pälvis ELi jaemüüjate ja tarbijate pahameele, kuna tõstis kingade hinda Euroopas.

Jalatsitolle toetasid peamiselt Lõuna-Euroopa riigid, kus asub palju pisemaid ja ning vähem konkurentsivõimelisi kingatootjaid. Suurbritannia ja Põhja-Euroopa maad olid üldiselt tollide vastu, öeldes, et tarbijatele tuleb kasuks vabakaubandus. Ka suured jalatsitootjad nagu Adidas ja Puma, mil on tehased Hiinas, soovisid tollide kaotamist. Hiina esitas eelmisel aastal ELi kingatollide peale kaebuse Maailma kaubandusorganisatsioonile (WTO).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles