Binders lõpetab Pärnu ümbersõidutee hooldamise

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehooldus.
Teehooldus. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eelmisel kuul Pärnu ümbersõidutee ehituslepingust ühepoolselt loobunud Läti ehitusfirma Binders lõpetab tulevast esmaspäevast ka ehitusobjekti hooldamise.


Binders teatas, et on ohutute sõidutingimuste tagamiseks juba üle kuu aja oma vahenditega ehitusobjekti hooldanud ja viib sellel nädalal viimast korda läbi juurdepääsuteede tehnohoolduse ning parandab sulaperioodist tingituna tekkivad arvukad augud.

«Teavitasime ehitusobjekti hooldamise lõpetamisest aegsasti Eesti maanteeametit, kuid objekti tellija ei ole teinud konstruktiivseid ettepanekuid lepingu lõpetamisega tekkinud probleemide, sh ehitusobjekti hooldamise küsimuse lahendamiseks,» ütles Bindersi juhatuse liige Normunds Luste.

Leping Pärnu ümbersõidutee ehitamiseks sõlmiti 2009. aastal. Ettevõtete Binders ning Koger & Partnerid ühine pakkumine nägi ette tööde teostamist kahes järgus ühtekokku 23 632 193 euro eest.

Binders teatas tänavu veebruaris, et otsustas tellija süstemaatilise ebajärjekindluse tõttu lõpetada omapoolselt maanteeametiga sõlmitud lepingu Pärnu ümbersõiduteede ehitamiseks, mis on toonud ettevõttele vähemalt miljon latti kahju, sest SIA Binders oli ehitustööde teostamise algetapil sunnitud parandama ja kõrvaldama Eesti ehitusfirma Koger & Partnerid poolseid puudujääke. Hiljem muutis olukorra Bindersi juhtide hinnangul veelgi keerulisemaks tellija võimetus või soovimatus tekkinud olukorda konstruktiivselt lahendada.

Maanteeamet ütles esialgu, et ei ole lepinguid rikkunud ja nõuab ehitustegevuse jätkamist. Eile saatis maanteeamet aga Bindersi ning Eesti firma Koger & Partnerid esindajaile avalduse Pärnu ümbersõidu ehituslepingute lõpetamise kohta. Samas alustab amet kohe uue ehitaja leidmiseks hankedokumentide ettevalmistamist ning loodab jõuda lepinguni hiljemalt selle aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles