Nafta hind langeb juba kuuendat päeva järjest (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine.
Nafta tootmine. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Brenti nafta hind läks täna hommikul langusesse, mis on juba viies järjestikune languspäev järjest, peamiselt Ameerika Ühendriikides kaubeldav WTI (West Texas Intermediate) langeb kuuendat päeva järjest.

Nafta hinnalangusele andis uue tõuke USAs töötavate naftapuuraukude arv, mis kasvas suurimani alates 2015. aasta septembrist. See näitab, et naftatootmine Ameerika Ühendriikides ning musta kulla ülepakkumine kasvab.

«Pakkumine paistab nõudlust ületavat, mis paneb fookuse ülepakkumisele,» ütles Bloombergile investeerimisfirma Ayers Alliance Securities Jonathan Barratt. «OPEC ei reageeri tõenäoliselt enne kui nafta hind langeb 40 dollarini barrel,» lisas ta.

Eelmisel nädalal langes nafta hind 9,1 protsenti, millele siis täna varahommikul lisandus 1,2 protsenti. Tõsi, praeguseks on hinnalangus jäänud üsna väikeseks

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles