Finantsinspektsioon: kelmuste ära hoidmine pole meie business

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilvar Kessler
Kilvar Kessler Foto: Peeter Langovits

Viimasel ajal päevavalgele tulnud arvukad juhtumid, kus kurjategijad on võtnud võõraste inimeste nimele nende teadmata laene või ostnud järelmaksuga asju, on finantsinspektsioonile oluline marker, et laenukontorites pole kõik asjad korras, rääkis ameti juht Kilvar Kessler.

«Kelmuste ära hoidmine pole meie business,» ütles Kessler, kuid märkis, et teated jõhkratest üksiknäidetest võõraste inimeste identiteedi salaja või sunniviisiliselt ära kasutamisest on nende jaoks oluline info, et süsteem lonkab, kirjutab Äripäev.

Ta rääkis, et krediidiandjatel nagu kiirlaenu-, liisingu- või järelmaksuärid polegi alati isu kõiki turvaauke kelmide eest võimalikult hästi kinni panna. Kohati lonkava kontrollisüsteemi tõttu alustas amet krediidiandjate kontoritesse reide, mille esimesed üllatavad tulemused on ka juba käes.

«Olen tähele pannud, et see käib koos majandustsüklitega: kui majandusel hakkab hästi minema, tulevad kelmused meediasse tagasi,» rääkis ta. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles