Balti riikide väikeettevõtted ei pea keskkonnasäästu kuigi oluliseks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvihunnik.
Rehvihunnik. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti, Läti ja Leedu väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted (VKE-d) väärtustavad kõige vähem vastutustundlikku suhtumist loodusressurssidesse.

Baltikumine VKE-d peavad ettevõtluses tähtsaks jätkusuutlikkust ning endiselt hinnatakse kõige kõrgemalt vastutustundlikku äritegevust, selgus SEB panga poolt korraldatud uuringust "Baltimaade ettevõtlusbaromeeter 2017“. 

Lisaks jätkusuutlikkusele ja vastutustundlikkusele peavad uuringus osalenud VKE-d oluliseks läbipaistvat finantsaruandlust, tugevat brändi ja mainet ning madalamaid riske tarneahelas. Skaalal ühest viieni hindavad seda kõige kõrgemalt Leedu VKE-d (4,45 punkti), kellele järgnevad Eesti ja Läti ettevõtted (vastavalt 4,3 ja 4,2 punkti).

Peaaegu sama oluline Balti riikide VKE-de jaoks panustamine töötajatesse ja ühiskonda. See kajastub lojaalsuses, suuremas töötajate kaasamises, väiksemas tööjõu voolavuses, suuremas tööviljakuses ja kogukonda panustamises. Ka seda põhimõtet hindavad kõige kõrgemalt leedulased (4,1 punkti), kellele järgnevad eestlased ja lätlased (3,9 punkti).

Kõige vähem väärtustavad Balti VKE-d vastutustundlikku suhtumist loodusressurssidesse, mis väljendub ressursside tõhusas kasutamises ja keskkonnasäästlikus tootmises – kogu regioonis jääb hinnang siin 5 punktis skaalal vaid 3,6 ja 3,7 punkti vahele.

SEB Grupp viis 2016. aasta sügisel Baltimaades läbi uuringu, millega taheti kaardistada VKE-de ootusi majandusaastaks 2017. Balti majandusülevaate uus väljaanne teeb projektist kokkuvõtteid ja tutvustab 4542 uuringus osalenud Balti VKE vaateid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles