Volkswagen tunnistas end ajaloo suurimas heitmeskandaalis täielikult süüdi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa autotootja Volkswagen AG tunnistas end reedel kohtus täielikult süüdi ajaloo suurimas autode heitmenäitude pettuse korraldamises.

USA kohus süüdistas autogiganti pettuses ja heitmenäitude võltsimises. Ettevõte võttis süü tingimusteta omaks ning nõustus maksma 4,3 miljardit dollarit trahvi, mis on suurim trahv USA valitsuse poolt autotootja vastu.

See oli autogigandi esindaja sõnul esimene kord, kui ettevõte end kohtus ise süüdi tunnistab, ning selle eesmärk on skandaal selja taha jätta ja edasi minna, vahendab Reuters. 

Autotootja möönis, et nad paigaldasid diiselautodesse kuue aasta jooksul ebaseadusliku tarkvara, mis võimaldas testimisel näidata heitmenäitude emissioone tegelikust madalamana. 

Süüdistaja sõnul oli petutarkvara paigaldamine hoolikalt läbi mõeldud ja see viidi läbi kontserni juhtkonna nõusolekul ja teadmisel. 

Volkswageni heitmenäitude skandaal lahvatas 2015. aasta septembris, kui firma tunnistas, et nad paigaldasid 11 miljonile autole tarkvara, mis pettis testimise ajal lämmastikuoksiidide heitmete hulka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles