Leedo tunnistab: Elb-Link on maksejõuetu ja kohtule esitati pankrotiavaldus (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo.
Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Tairo Lutter

Saksamaal Elbe jõel Cuxhaveni-Brunsbütteli vahelist laevaliiklust korraldanud Vjatšeslav Leedo osalusega firma Elb-Link Reederei GmbH esitas kohtule pankrotiavalduse.

Leedo selgitas Saarte Häälele, et pankrotiavalduse esitasid 6. märtsil Cuxhaveni ringkonnakohtule Elb-Linki eestlastest juhatuse liikmed Urmas Treiel ja Gren Noormets.

Leedo sõnul ei suutnud Elb-Link enam täita oma rahalisi kohustusi Saaremaa Laevakompanii ees ja seetõttu ei nähtud olukorra lahendamiseks muid võimalusi.

Pankrotiavalduse esitamisest hoolimata käivad Leedo andmetel läbirääkimised Elbel laevaliikluse taastamiseks.«Laevad (Grete ja Anne-Marie – toim) pole kuskile läinud, ehkki nende vastu on palju huvi tuntud, eelistatakse, et liiklus Elbel jätkuks, kuna kõik on sellest väga huvitatud,» kinnitas ta.

Põhja-Saksamaa ringhääling NDR teatas, et Elb-Linki käsi ei käinud hästi, eelmise aasta juuli lõpu seisuga oli firma saanud 1,4 miljonit eurot kahjumit.

Parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa lahkusid 2015. suvel mandri ja Lääne-Eesti saarte vaheliselt liinilt ja asusid augusti lõpus teenindama Elbe suudmes asuvat Brunsbütteli-Cuxhaveni liini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles