Millega tegeleb Eesti aasta ettevõte 2017?

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic MRO juht Risto Mäeots
Magnetic MRO juht Risto Mäeots Foto: Liis Treimann

Eesti aasta ettevõtteks pärjati lennukihooldusfirma Magnetic MRO AS. Postimees avaldab sel puhul ettevõttest tänavu märtsis tehtud põhjaliku loo. 

Kunagi vaid Estonian Airi lennukeid hooldanud firmast on kasvanud rahvusvahelise haardega tegija, kes alustab julgelt uute äridega ja kahekordistab iga aastaga käivet. «Jah, me olime Estonian Airi väikevend ja sõltusime neist. Aga oleme pööranud uue lehekülje – maailma lennukihoolduse turg on 65 miljardit ja me tahame sellest pirukast osa saada,» räägib Mäeots ambitsioonikalt.

Mäeots leiab, et oleme riigina liiga kinni rahvuslikus lennufirmas ega oska näha teisi võimalusi, mida see valdkond pakub.

«See tööstusharu hõlmab veel lennuki ja selle komponentide hooldust, koolitamist, insenertehnilise toe müümist ning tarkvara arendamist. Ja miks ei võiks meil tulevikus olla suurtele lennukitootjatele osade valmistamine,» loetleb Mäeots võimalusi.

Kuigi Nordica on tema sõnul igati head tööd teinud, võiks lennundus kui tööstusharu Eesti majandusse senisest tunduvalt rohkem panustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles