Nord Stream 2 välisrahastus võidakse otsustada kuue kuuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wintershalli tegevjuht Mario Mehren.
Wintershalli tegevjuht Mario Mehren. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS

Gaasijuhtme Nord Stream 2 ehitamise välisrahastamise skeem võidakse otsustada poole aasta jooksul, ütles ajakirjanikele Saksa ettevõtte Wintershall tegevjuht kolmapäeval.

«Me kõik teeme usinalt tööd rahastamisskeemi väljatöötamise kallal ja olen üsna kindel, et leiame lahenduse projekti toetamiseks mitte üksi moraalselt, vaid ka rahaliselt,» lausus Mario Mehren.

Meren avaldas lootust, et lahendus leitakse lähema poole aasta jooksul.

«Kui meist ei saa projekti osalisi, mida ma loodan, saab sellest projektirahatus. Meil on väga hea kogemus Nord Stream 1-e ja Severneftegazpromiga,» lisas ta.

Gazpromi asejuht Aleksandr Medvedev ütles märtsi algul ärilehele Financial Times, et Gazprom avalikustab Nord Stream 2 gaasijuhtme ehitamise rahastusskeemi enne märtsi lõppu.

Nord Stream 2 näeb ette Venemaalt Saksamaale viiva 3. ja 4. gaasitoru Läänemerre laskmise, mille tulemusena kasvab selle marsruudi üldvõimsus 110-120 miljardi kuupmeetrini aastas.

Projekti viib ellu ettevõte Nord Stream 2 AG, mis kuulub esialgu üksi Gazpromile. Välispartnerid E.ON, Engie, OMV, Shell, Wintershall ei suutnud osta välja oma osa ühisettevõttest, sest Poola tõkestas tehingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles