Komisjon soovitab käivitada Tallinna-Riia kiirrongi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteerööpad.
Raudteerööpad. Foto: Sille Annuk

Eesti-Läti ministeeriumite vahelise piiriülese koostöö tõhustamise komisjon soovitab käivitada Tallinna-Riia kiirreisirongi ning luua Valka Liivimaa Instituut.

Regionaalminister Siim Valmar Kiisler esitab homme valitsusele Eesti-Läti ministeeriumite vahelise piiriülese koostöö tõhustamise komisjoni ettepanekud.

Tuginedes nelja töörühma tööle, esitab komisjon valitsusele omapoolsed ettepanekud. Näiteks soovitab komisjon käivitada Tallinna-Riia kiirreisirongi olemasoleva raudtee infrastruktuuri baasil.

Samuti soovitatakse Valgas ja Valkas käivitada Liivimaa Instituut ning teha seda olemasolevate Eesti-Läti ja Läti-Eesti instituutide baasil. Instituudi ülesandeks oleks ühise kultuuri ja ajaloo pärandi säilitamine ning mõlemapoolsete kontaktide arendamine.

Muu hulgas on komisjon seisukohal, et Euroopa patsiendiõiguste ja piiriülese tervishoiu direktiivi põhimõtteid võiks rakendada juba enne direktiivi jõustumist. Samuti soovitab komisjon piiriülest haridusalast koostööd.

Komisjon kutsuti ellu Eesti ja Läti regionaalministrite poolt 2004. aastal. Komisjon loodi eesmärgiga leppida kokku ühiste meetmete ja tegevuste suhtes, et tagada tööjõu, kaupade, teenuste ja kapitali vaba piiriülene liikumine Eesti-Läti piirialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles