Taavi Kotka: eestlased tunnevad end katsejänestena

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITLi president Taavi Kotka.
ITLi president Taavi Kotka. Foto: Sille Annuk.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president Taavi Kotka ütles, et eestlased tunnevad enda täna info- ja kommunikatsioontehnoloogia (IKT) vallas nagu katsejänesed.


Tänasel rahvusvahelisel konverentsil «IT spetsialistid 2013 – Eesti konkurentsi- ja ekspordivõime allikas» avaettekande teinud Taavi Kotka hinnangul on tegemist rohkem kommunikatsiooniprobleemiga.

«Tegelikult peaksime suhtuma nõnda, et oleme maailmas mitmetes IKT asjades nagu testpiloodid. Vaadates maailmataset, siis IKT vallas peame uuenduste asjus alt üles vaatama veel vaid Singapurile, aga ülejäänud e-riikidele alates Hongkongist võime juba vaadata ülalt alla,» ütles Kotka.

Tema sõnul ei suuda Eesti IKT ettevõtted praegu veel oluliselt eksportida infotehnoloogilisi terviklahendusi. Samas on tänu tööstus- ja teenindusettevõttete IKT lahenduste tarbimise suurenemisele siseturul on oluliselt tõusnud mitmete Eesti majandussektorite konkurentsivõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles