Mario Draghil on järjest raskem stiimulit hoida

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: SCANPIX

Euroala majandus kasvab kuue aasta kiireimas tempos ning Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi on ootamatult olukorras, mida ta pole kogenud enam kui neli aastat – euroala hinnatõusutempo on kerkinud üle keskpanga soovitud taseme.

Stiimulist väljuma ja esimest baasintressimäärade tõusu plaanima hakkab Euroopa Keskpank ehk alles tuleva aasta lõpul või 2019. aasta alguses, oli valdav arvamus, kirjutab Äripäev.

Küsimusi keskpanga stiimuli jätkumisest sunnib küsima euroalal järsu kiirenduse teinud inflatsioon– Eurostati esialgsel hinnangul kiirenes hinnatõusu tempo veebruaris euroalal kahele protsendile. See on kiirem kui näeb ette Euroopa Keskpanga mandaat – hoida inflatsioonitempo kahe protsendil lähistel, kuid sellest madalamal. Alles aasta eest, pea samal ajal, maadles Euroopa Keskpank euroalal langevate hindadega. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles