Suurbritannia ei kavatse alistuda võitluseta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-vastane eksponeerimas oma seisukohta.
Brexiti-vastane eksponeerimas oma seisukohta. Foto: Yui Mok/PA Wire/Scanpix

Suurbritannia ei kavatse alistuda võitluseta, kui Euroopa Liiduga ei õnnestu Brexiti osas vastuvõetavat kokkulepet saavutada, ütles pühapäeval rahandusminister Philip Hammond.

Tema sõnul teeb Ühendkuningriik «mida vaja», kui riik lahkub EL-ist kaubanduslepet lõpule viimata.

«Kui Euroopa Liidus on keegi, kes arvab, et kui me lepet ei sõlmi ja kui me ei jätka tihedat koostööd, hiilib Suurbritannia kõrvale kui haavatud loom, siis seda ei juhtu,» lausus ta BBC televisioonile.

«Briti rahval on suurepärane võitlusvaim ja me ei kavatse alla anda. Me sõlmime uusi kaubandusleppeid üle kogu maailma,» ütles Hammond, kelle sõnul kavatseb valitsus teha kõik, et majandus oleks konkurentsivõimeline ja et riigil oleks suurepärane tulevik.

«Me loodame saavutada meie Euroopa Liidu partneritega kõikehõlmava vabakaubandusleppe, kuid nad peavad teadama, et Suubritannia ei kavatse lihtsalt nurka tõmbuda,» märkis minister.

Suurbritannia on praegu koos Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaaliaga üks suuremaid netopanustajaid EL-i eelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles