Mida teha, et 30-aastaselt miljonär olla?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

«Vabaturumajanduses on igaühel võimalik saada nii suurt sissetulekut, kui nad parajast tahavad,» kinnitab omal käel miljonäriks saanud Steve Siebold, kes on uurinud ka 1 200 maailma jõukaimat inimest. 

Ning kunagi pole liiga hilja, et alustada. Business insider on ära toonud mõned õpetussõnad, kuidas haljale oksale jõuda.

  1. Loo endale erinevaid passiivse sissetuleku allikaid. Selleks sobib näiteks renditulu, investeeringud aktsiatesse või vähemusosalus mõnes ettevõttes.
  2.  Säästa tuleks investeerimiseks, mitte säästmise pärast. Eriti hea, kui investeerimine aktsiatesse või näiteks kolmandasse sambasse käiks automaatselt. Nii ei tekita kõrvale pandav raha kunagi ahvatlusi ning kui sa investeeritud raha ei märka, õpid sa ilma elama.
  3. Tegutse ja ära eputa. «Ka siis, kui olin juba miljonäriks saanud, sõitsin ikka Toyota Camryga,» rääkis Grant Cardone, kes 21 aastasel pankroti läks ning 30. sünnipäevaks oli miljonär.
  4. Pane sihid paika. Jõukad inimesed tunnistavad , et nad tahavad jõukad olla. Pane endale kirja, kui palju raha sa tahad ning pane paika plaan, kuidas selleni jõuda.
  5. Panusta endasse. Loe vähemalt pool tundi iga päev, kuula enda jaoks põnevaid podcaste, kui autoga sõidad.  «Sa ei pea olema mitte ainult spetsialist omal alal, vaid sa pead suutma vestelda ka rahandusest, poliitikast, spordist. Ahmi teadmisi nagu õhku, õppimine peaks olema sinu kõige olulisem eesmärk,» kinnitas Tucker Hughes.
  6. Veeda aega koos inimestega, keda sa imetled ning õpi neilt.
  7. Mõtle suurelt. Sea sihiks pigem 10 miljonit kui 1 miljon. Jõukust on maailmas piisavalt, et ka sulle jaguks. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles