Tallinna - Helsingi lennud toimuvad Vantaa streigist hoolimata

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi Airbus A350 Helsingi Vantaa lennujaamas.
Finnairi Airbus A350 Helsingi Vantaa lennujaamas. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Vaatamata reede õhtupoolikul alanud Helsingi Vantaa lennujaama maapealse teeninduse töötajate tööseisakule pole Tallinna Lennujaamale teatatud ühegi reisi ära jäämisest või hilinemisest.

„Reisijaid võetakse peale ja kõik toimib,“ ütles Tallinna Lennujaama pressieseindaja Priit Koff.

Ennekõike just Vantaa lennujaama turvakontrolli häiriv streik kestab kuni kella seitsmeni õhtul ja võib jätkuda esmaspäeval, teatas Helsinkin Sanomat.

Lennundustöötajate ametiühingu ja tööandjate läbirääkimised katkesid ja võivad jätkuda teisipäeval kell 13.30. Kuid samas peetakse võimalikuks ka läbirääkimiste varasemaks toomist, kui olukord muutub vähem pingeliseks.

"Erinevused poolte seisukohtade vahel on nii suured, et lahenduse leidmisele ei ole praegu mingisuguseid eeldusi,“ ütles riiklik lepitaja Minna Helle.

Vähemalt alguses ei põhjustanud streik kardetud liiklusummikud. Finavia asedirektor Heikki Koski ütles kell 14.30, et reisijate voog liigub sujuvalt, sest streikijad asendati teistelt töökohtadelt toodutega ning reisijad saabusid lennujaama aegsasti.

Soome lennuamet teatas streigi mõjust ennekõike turvakontrollile ja Norra lendudele.

Kui esmaspäeval streik jätkub, võib see laieneda ja kanduda ka teistesse lennujaamadesse.

Streik puhkes, sest ametiühingu väitel pakub  Vantaa lennujaama maapealse ja reisijate teeninduse ettevõte Airpro Oy oma töötajatele sama valdkonna teiste ettevõtetega võrreldes kehvemaid töötingimusi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles