Eesti juurtega Vene ärimees plaanib Saaremaale LNG-terminali (4)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juurtega Vene ettevõtja Kirill Lääts.
Eesti juurtega Vene ettevõtja Kirill Lääts. Foto: Erakogu

«Me ehitame igal juhul, olenemata sellest, kas Euroopa Liit annab meie projektile raha või mitte,» lubab Kirill Lääts, kes tahab Saaremaale Mõntusse ehitada veeldatud maagaasi (tuntud kui LNG) punkerdamise terminali.

Kirill Läätse (venepäraselt on tema perekonnanimi Liats) juhitud Venemaa ettevõtte LNG Gorskaya LNG-projekt on Eestis kõige uuem ja kõige vähem tuntud Alexela Paldiski ja Vopaki Muuga-projektide kõrval.

«Euroopa Liidu abi puhul tasub meie projekt ära kuue aastaga, aga muidu 11 aastaga,» ütles Lääts Postimehele. «Mõntusse tahame sellepärast, et tuleb midagi Eestile kasulikku teha.» 46-aastane Kirill Lääts on keemia- ja gaasiärile keskendunud Moskva ärimees, kellel on taskus Eesti pass.

Kuna veebruari alguses andis Eesti majandusministeerium Mõntu-projektile oma toetuse ning mai algul teeb oma otsuse Euroopa Ühendamise Rahastu (kas rahastada 50 protsendi ulatuses projekti), siis nõustus Lääts rääkima Postimehele LNG Gorskaya plaanidest, omanikest ja oma varasematest äridest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles