Kohus tühistas Leedo laeva aresti, kuid Saarte Liinid vaidlustab selle riigikohtus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev St. Ola Rohuküla sadamas
Parvlaev St. Ola Rohuküla sadamas Foto: Erik Prozes

Kuigi Tallinna ringkonnakohus tühistas 13. veebruaril alama kohtu määruse, millega oli rahuldatud ASi Saarte Liinid taotlus laeva St. Ola arestimiseks, on Saarte Liinid otsustanud teise astme kohtu otsuse edasi kaevata riigikohtusse.

Pärnu maakohus andis 30. detsembril 2016 riigile kuuluva ASi Saarte Liinid taotlusel välja määruse, millega arestiti OÜle St. Ola Maritime kuuluv parvlaev St. Ola, vahendab Saarte Hääl.

Arestimise taotluse põhjuseks tõi Saarte Liinid Väinamere Liinide väidetava miljonieurose võla sadamateenuste eest, samas Väinamere Liinid nõuet ei tunnistanud. Lisaks lasi Saarte Liinid detsembri lõpul Pärnu maakohtul külmutada Väinamere Liinide ligi 300 000-eurose nõude Eesti Vabariigi vastu ehk summa, mis oli jäänud maksmata Väinamerel operaatorteenuse osutamise eest. 

Tallinna ringkonnakohus leidis oma 13. veebruari otsuses aga, et maakohus rikkus St. Ola arestimisega oluliselt menetlusõiguse norme ja kohaldas materiaalõiguse norme ebaõigesti, mistõttu tühistas ringkonnakohus parvlaeva arestimise.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

AS Saarte Liinid juhatuse esimees villu Vatsfeld andis täna Postimehele teada, et ettevõte on otsustanud ringkonnakohtu otsuse riigikohtus vaidlustada, mistõttu on St. Ola kuni lõppastme kohtu otsuse tegemiseni jätkuvalt aresti all.

«Tänase seisuga on parvlaev St.Ola arestimises võtnud seisukoha kaks kohtuastet - maakohus luges aresti põhjendatuks, ringkonnakohus arvas, et arest ei ole õigustatud. AS Saarte Liinid on alamate astmete kohtumääruste kehtivuse osas pöördunud riigikohtu poole. Aresti kehtivus või tühistamine selgub peale Riigikohtu seisukoha saamist. Seniks on ringkonnakohtu määrus peatatud ning laeva arest jätkuvalt kehtiv,» märkis Vatsfeld.

Ta lisas, et St.Ola osas toimuvad laeva arestimisega seotud vaidlused ei muuda olematuks OÜ Väinamere Liinid poolt sadamates tekitatud võlgnevust (mis ei ole «väidetav», vaid pooltevahelisest lepingust tulenev) ja AS Saarte Liinid jätkab selle sissenõudmist igal juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles