Tööstustoodangu maht kasvab

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiatootmine
Energiatootmine Foto: Toomas Huik

Statistikaameti teatel tootsid tööstusettevõtted 2017. aasta jaanuaris seitse protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris. Kuigi toodang suurenes mäetööstuses ja töötlevas tööstuses, väheneb see jätkuvalt energeetikas, kus mullusega võrreldes on toodang langenud 1,8 protsenti. 

Jaanuaris toodeti töötlevas tööstuses seitse protsenti rohkem toodangut kui 2016. aasta samal kuul, teatas statistikaamet. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid jaanuaris eelmise aasta jaanuari mahtu.

Mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, elektriseadmete ja metalltoodete tootmise suurenemine. Toodang suurenes ka tekstiili, mootorsõidukite ja ehitusmaterjali tootmises. Toodang vähenes elektroonikaseadmete, toiduainete ja mööbli tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 69 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta jaanuariga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 14 protsenti ja müük kodumaisele turule kaheksa protsenti. 2017. aasta jaanuaris oli kaks tööpäeva rohkem kui mullu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2017. aasta jaanuaris tööstuses kokku kaks protsenti rohkem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses üks protsent vähem.

2016. aasta jaanuariga võrreldes toodeti elektrit kuus protsenti rohkem ja soojust 13 protsenti vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles