Maailm sai kaks uut noort miljardäri (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snapchati kaasasutajad Bobby Murphy(vasakul)ja Evan Spiegel (paremal).
Snapchati kaasasutajad Bobby Murphy(vasakul)ja Evan Spiegel (paremal). Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Eile börsidebüüdi teinud sõnumiteenuse Snapchat emafirma Snap aktsia hind hüppas kauplemispäeva lõpuks 44 protsenti 24,48 dollarini.

Tänu investorite huvile selle aasta esimesele uuele börsifirmale USAs, kasvas Snapchati asutajate Evan Spiegeli ja Bobby Murphy kummagi vara väärtus 5,3 miljardit dollarini, vahendab Bloomberg. Mõlema poisi (Evan Spiegel on 26- ja Bobby Murphy on 28-aastane) vara kasvas päevaga 1,58 miljardi dollari võrra.

Snapi aktsiate avaliku emissiooni (IPO) ja esimese kauplemispäeva suurimateks võitjateks on ka riskikapitalifirmad Benchmark Capital ja Lightspeed Venture Partners, kelle omanduses olevate Snapi aktsiate väärtus kasvas ühe päevaga vastavalt 904 miljoni dollari võrra kolme miljardi dollarini ja 613 miljoni dollari võrra kahe miljoni dollarini.

Snap emiteeris sel nädalal 200 miljonit aktsiat hinnaga 17 dollarit tükk. Pärast eilset börsipäeva lõppu on ettevõtte väärtus 28 miljardit dollarit, ehkki ettevõtte kahjum oli 515 miljonit dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles