ERR.ee: rahandusjuhid otsisid Washingtonis lahendusi finantskriisile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Priit Simson

Washingtonis, Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) aastakoosolekul oli rahandusjuhtide peateemaks lahenduste otsimine maailma praegusele finantskriisile.


Washingtonis saavutatud kokkulepetest on tavakodaniku jaoks kõige olulisem rahvusvaheline üksmeel hoiuste tagamise suhtes. Teisisõnu - valitsused garanteerivad, et kodanike arvetel olev raha panga probleemide korral kusagile ei kao, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«See on väga oluline aluspunkt nii Euroopa Liidus, kui ka maailma kontekstis, et hoiuste tagamis-süsteemid oleksid võimalikult sarnased ning tekitaks hoiustajates turvatunnet,» ütles rahandusminister Ivari Padar.

«Praegustes kokkulepetes on riikide juhid õige resoluutsed, et selles olukorras nn struktuurseid panku - ehk need pangad, kes ühe või teise riigi arengus olulist rolli mängivad - tuleb selgelt hoida ja säästa. Kui tekivad likviidsusraskused, siis keskpangad ja valitsused peavad leidma võimalusi, kuidas appi tulla,» selgitas Padar.

Washingtoni finantskohtumisel kirjutas Ivari Padar alla ka leppele, millega Eesti sai Rahvusvahelise arenguassotsiatsiooni liikmeks, teisisõnu, Maailmapanga krediitoriks ja astus rikaste riikide sekka, kes maailma arenguprojektidest raha ei oota, vaid ise sinna panustavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles