Eestis elab kolm centa-miljonäri (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks centa-miljonäride kandidaat on Oleg Ossinovski.
Üks centa-miljonäride kandidaat on Oleg Ossinovski. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis elab kolm centa-miljonäri ehk inimest, kelle vara netoväärtus on vähemalt 100 miljonit dollarit, selgub  kinnisvarakonsultatsioonifirma  Knight Frank värskest raportist Wealth 2017.

Samapalju oli centa-miljonäre ka 2015 aastal ning nende arv ei ole  suurem ka 10 aasta pärast ehk  2026. aastal, ennustab konsultatsioonifirma (raport on koostatud eelmise aasta seisuga). Kümme aastat tagasi oli centa-miljonäre kaks.

Superrikaste, ehk inimeste, kelle vara väärtus on 30 miljonit dollarit või enam, on praeguse seisuga 30 ja ka nende arv kümne aastaga ilmselt ei kasva. Kümme aastat tagasi oli superrikkaid kümne võrra vähem ehk 20.

Multimiljonäre, ehk inimesi, kelle vara väärtus on vähemalt 10 miljonit eurot, on meil 80, aga kümne aasta pärast on neid kümne võrra rohkem – 90. Kümme aastat tagasi oli meil 60 multimiljonäri.

Miljonäride arv kasvas eelmisel aastal 100 inimese võrra 1900-ni, kümme aastat tagasi oli neid poole tuhande võrra vähem – 1400. Meie tuleviku suhtes Knight Frank nii roosiline ei ole, sest kümne aastaga kasvab meie miljonäride arv nende hinnangul vaid 200 võrra.

Miljardäre Eestis ei ole ega tule ka järgmise kümne aasta jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles