EBSi rektor sai Ukraina juhtiva majandusülikooli audoktoriks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBSi rektor prof Arno Almann (paremal)
EBSi rektor prof Arno Almann (paremal) Foto: EBS

EBSi rektorile professor Arno Almannile anti Ternopili Riikliku Majandusülikool (TRMÜ) audoktori diplom ja regaalid üle 22. veebruaril ülikooli peahoones Ternopilis. 

«Oleme alustanud Ukrainas ärihariduse ja ettevõtluskeskkonna kaasajastamise projekti, mis omab tähendust nii antud regioonile kui ka Ukrainale tervikuna,» ütles Almann oma tänukõnes.

EBSi rektor lisades, et koostöös EBSiga rajatav juhtimis- ja ärikool TRMÜ koosseisu võimaldab kaasajastada ärijuhtimise spetsialistide koolitust Ternopili regioonis ning luua TRMÜ-s Euroopa ühtse kõrgharidusruumi põhimõtetele vastav ettevõtlushariduse kompetentsikeskus.

Ternopili Riiklik Majandusülikool pidas audoktori tiitli andmisel oluliseks Almanni seniseid saavutusi ja tema isiklikku panust kõrghariduse ning teaduse arendamisel, mis lisaks riiklikule tasandile on silmapaistnud ka rahvusvahelisel tasandil.

Tseremoonial osalesid ka Eesti Vabariigi suursaadik Ukrainas Gert Antsu ja Anastasiia Mihailova, saatkonna projektikoordinaator humanitaarabi ja arengukoostöö küsimustes, samuti EBSi teadus- ja arendusprorektor prof Olav Aarna. 

Ternopili Riiklik Majandusülikool on 15 000 üliõpilasega Lääne-Ukraina juhtiv ülikool majanduse, rahanduse ja nendega seotud õiguse vallas. EBSi ja TRMÜ sisuline koostöö sai alguse 2015. aastal kui Välisministeeriumi toetusel alustati TRMÜ juurde kaasaegse juhtimis- ja ärikooli loomisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles