Väinamere Liinid nõuab Ruhnu liinide eest ühistransporditoetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väinamere Liinide omanik Vjatšeslav Leedo.
Väinamere Liinide omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Jaanus Lensment

Väinamere Liinid nõuab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt (MKM) kolme Ruhnut teenindava liini eest jaanuarikuu ühistransporditoetuse ülekandmist.

Väinamere Liinide juhatuse liige Tõnis Rihvk kirjutab MKM-ile, et kuigi 2. veebruari kirjaga edastas ettevõte Roomasaare-Ringsu, Munalaid-Ringsu ning Ringsu-Pärnu sõitjateveo aruanded, pole MKM teisipäevase seisuga üle kandnud igakuist lepingulist periooditasu.

Rihvk juhib tähelepanu, et maksetega viivitamisel kohaldub ka viivis 0,05 protsenti päevas. "Palume Ruhnu liinide periooditasu viivitamatult Väinamere Liinid OÜ-le üle kanda," kirjutab Rihvk.

Väinamere Liinid on varem MKM-i süüdistanud ühistransporditoetuse maksmata jätmises suursaarte teenindamise eest. "Kuigi ministeeriumil puudub õiguslik alus väljamaksete tegemisest keeldumiseks, ei ole ministeerium tänaseni varasemale operaatorile 297 000 euro suurust kohustust täitnud, millele lisanduvad viivised. Riigile osutatud reisijateveo teenuse eest ühistransporditoetuse maksmise tähtaeg oli seejuures juba 20. oktoobril 2016," ütles ettevõte jaanuari alguses Saarte Häälele.

Väinamere Liinid on ise sadamaid haldavale riigifirmale Saarte Liinid võlgu miljon eurot. Ettevõte andis jaanuari alguses teada, et soovib jõuda kompromisslahenduseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles