Sester suunab riigi raha kiire interneti kättesaadavuse parandamisse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Rahandusminister Sven Sester andis täna valitsusele ülevaate 315 miljoni eurosest strateegiliste investeeringute programmist. 

«Kavatseme teha Eesti konkurentsivõimet ja kaitsevõimet kasvatavaid strateegilisi investeeringuid aastatel 2018–2020 kokku kuni 315 miljoni euro ulatuses,» ütles rahandusminister Sven Sester pressiteates. «Majanduskasvu edendamiseks tuleks teha täiendavaid investeeringuid infrastruktuuri ja parandada mõistliku hinnaga kiire interneti kättesaadavust üle Eesti.»

Sesteri sõnul käivitab valitsus ka täiendava programmi kaitsevaldkonnas. «Sellega suuname järgnevatel aastatel maakaitsega seotud hangete tarbeks täiendavalt 60 miljonit eurot,» ütles Sester.

«Ka riigi koostöö omavalitsustega on oluline. Soovime koostöös Tallinna linnaga arendada korralikuks konverentsikeskuseks linnahalli ja uuendada kohalikku elamufondi koostöös kohalike omavalitsustega,» ütles Sester. 

Ministeeriumid esitavad oma strateegiliste investeeringute kavad rahandusministeeriumile märtsi alguseks. Valitsus arutab ministeeriumide ettepanekute põhjal algatava programmi sisu täpsemalt aprillis, kui valmistatakse ette riigi eelarvestrateegiat aastateks 2018–2021. 

Riigi investeeringute suurendamine Eesti konkurentsivõime tõstmiseks ja täiendav panus riigikaitsesse on kokku lepitud valitsusliidu leppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles