Juhatuse liikmed isapuhkust võtta ei saa

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki sotsiaalmaksu maksavad Eestis kõik töötajad, ilmneb isapuhkusele jäämise soovi korral ebavõrdne kohtlemine: juhatuse liikmetele hüvitatud isapuhkuse õigus ei laiene, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Turunduskommunikatsiooniettevõtete grupi Creative Union juhatuse liige Ants Lusti sai jaanuaris viienda lapse. Esimest korda tekkis tal soov võtta ametlikult välja riigi poolt ette nähtud kümme päeva isapuhkust. Suur oli aga tema üllatus, kui sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonnast saadeti tema taotluse peale äraütlev vastus.

«Kahjuks ei saa hüvitada teie saadetud Creative Union AS jaanuari andmiku Ants Lusti isapuhkusega. Vastavalt töölepingu seaduse § 1 lg 5 ei kohaldata töölepingu kohta sätestatut juriidilise isiku juhtorgani liikme ega välismaa äriühingu filiaali juhataja lepingule. Ants Lustiga on sõlmitud juhatuse liikme leping, mis kuulub võlaõigusseaduse valdkoda, seega puudub õiguslik alus isapuhkusele ning selle hüvitamiseks tööandjale,» teatas lakooniline kiri sotsiaalkindlustusameti töötajalt.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles