Simson kutsub kokku logistikavaldkonna nõukoja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus-ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus-ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson on andnud põhimõttelise nõusoleku logistikavalla nõukoja loomiseks eesmärgiga tõsta Eestit läbivaid kaubamahte, esialgu pole koja kohtumiste graafik ja koosseis veel täpselt paika pandud.

Nõukoja loomine lepiti kokku 1. veebruaril, kui logistika ja transiidi assotsiatsioon tutvustas ministrile Pricewaterhousecoopersi (PwC) uuringut rahvusvaheliste kaubavedude kohta Eestis, ütles assotsiatsiooni esimees Andres Valgerist BNS-ile.

Veel pole selge, millal toimub koja esimene kokkusaamine. Valgeristi sõnul hakkavad sinna kuuluma nii ettevõtjate kui majandus-, rahandus- ja välisministeeriumi esindajad.

PwC uuringu kohaselt on perioodil 2005-2015 rahvusvahelised kaubaveod Eestis kokku vähenenud ligikaudu 50 protsenti. Sadamate kaubaveod langesid sel perioodil 26 protsenti ning raudteede kaubaveod 68 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles