Pro Kapitali puhaskahjum suurenes mullu kolmandiku võrra

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapitali hoone
Pro Kapitali hoone Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kinnisvaraarendusfirma Pro Kapital Grupp AS käive kasvas mullu neljandas kvartalis aastavõrdluses 13 protsenti 20,7 miljoni euroni; ettevõtte möödunud aasta puhaskahjum kasvas aastavõrdluses 30 protsenti 2,6 miljoni euroni.

Pro Kapital Grupi ärikasum vähenes 12 kuu jooksul 4 protsendi 1,4 miljoni euroni, neljanda kvartali ärikasum oli 800 000 eurot. Puhaskahjum suurenes 12 kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 30 protsendi ehk 600 000 euro võrra, moodustades kahjumi 2,6 miljonit eurot. Neljanda kvartali puhaskahjum oli 200 000 eurot, 2015. aasta neljandas kvartalis oli see 800 000 euro, teatas ettevõte börsile.

Möödunud aasta neljandas kvartalis jätkas AS Pro Kapital Grupp oma suurima arendusprojekti, Tallinnas asuva T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitustöid ning samuti aktiivseid üüriläbirääkimisi mitmete kohalike ja välismaiste jaekaubandusettevõtetega.

«Novembris allkirjastati finantseerimisleping projekteerimis- ja ehitustööde finantseerimiseks rahastusplatvormiga TSSP, mis on investeerimisfondi TPG tütarettevõte hallatavate varade mahuga üle 19 miljardi dollari. Finantseerimislepingu kogumaht on 65 miljonit eurot, millega rahastatakse täismahus 2018. aasta sügisel avatava T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse valmimine,» teatas ettevõte.

Ettevõte jätkas ka arendustegevustega Riias Kliversala elamuarendusprojektis, Šaltinių Namai kvartalis Vilniuses ning Kristiine Citys Tallinnas. Riias, Kliversala arendusprojektis, on 47 korteriga elamu ehitustöödega alustatud ning sõlmitud on eelmüügilepingud seitsmele korterile.

«Lõppesid Tondi 53 kinnistul asuva ajaloolise kasarmuhoone renoveerimistööd ning alates 1. septembrist asub valminud hoones AS Pro Kapital Grupi peakontor,» teatas Pro Kapital. Novembris alustas ettevõte Kalasadama ümbruse ala arhitektuurivõistlusega, mille tööde esitamise tähtaeg oli 1. veebruar 2017. 20. veebruaril, aruandeperioodi järgselt, kuulutati 11 laekunud võistlustöö hulgast võitjaks töö «Kesk-küla», mille autoriks on Kadarik Tüür Arhitektid OÜ.

Aasta jooksul viis Ettevõte läbi kaks võlakirjaemissiooni etappi emiteerides võlakirju kokku väljalaskehinnaga 16 003 059 eurot. Emissioonist laekuvate vahenditega finantseeritakse peamiselt Ettevõtte arendusprojekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles