Sutter loodab, et Trumpi administratsioon soosib Utah' projekti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Energia juht Hando Sutter ütles, et seoses uue presidendi administratsiooni tööleasumisega USA-s võib poliitiline soosing huvi Utah' porjekti vastu tõsta.

Sutter rääkis ERR-i raadiouudistele, et Ameerikas on teatavasti maailma suurimad põlevkivivarud, seetõttu on olnud sealne toetus põlevkivivaru kasutuselevõtmisele ka enne täiesti olemas.

«See, et seal on uus presidendiadministratsioon on tõepoolest energiateemades väljendanud seisukohta, et tuleb toetada kodumaist energiatootmist, isegi siis, kui see on fossiilset päritolu, võib tõepoolest selle projekti vastu huvi suurendada,» sõnas ta.

Utah´ projekt on praegu eelarenduse faasis, ettevõte tegeleb põhiliselt keskkonnalubadega ning loodab käesoleval aastal riigimaad läbiva trassikoridori jaoks vajalikud keskkonnaload kätte saada.

Lisaks sai Eesti Energia möödunud aastal projekti varudele uue sõltumatu konsultandi hinnangu, mille kohaselt on kaevandamisväärse põlevkivi varu suuruseks 514 miljonit barrelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles