Seksistlik töökultuur räsib Uberit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber.
Uber. Foto: Laura Dale/EMPICS Entertainment

Uberi tegevust on pikka aega varjutanud süüdistused liigses agressiivsuses. Sel nädalal lahvatas aga skandaal ettevõtte seksistliku töökultuuri ümber. 

Uberi endine töötaja Susan Fowler kirjeldas nimelt oma blogis, kuidas ettevõtte personaliosakond eiras tema kaebusi  ülemuse suhtes, kes oli korduvalt töötajatele soovimatuid lähenemiskatseid teinud, vahendab BBC.

Tema sõnu kinnitas enam kui 100 naistöötajat kohtumisel ettevõtte juhi  Travis Kalaniciga. Kalanick möönis, et on ka varem «taoliste asjadega» kokku puutud ning et ettevõttel on kohustus oma nimi puhtaks pesta, kirjutab Financial Times.

Nii investorid kui kliendid on aga Uberi suhtes olnud väga kriitilised. Ettevõtte ühed esimesed investorid Mitch ja Freada Kapor märkisid, et on aastaid proovinud muuta hävitavat  töökultuuri  Uberis. Samas möönsid nad, et selleteemaline uurimine ettevõttes ei ole vilja kandnud, kuna Kalanick on asja uurima pannud ainult endale lähedal seisvaid inimesi.

Sotsiaalmeedias levivad aga pildid reisijatest, kes nutitelefonis Uberi rakenduse kustutavad.

«See mõjutab, kuidas me ettevõtet näeme,» märkis CNBC-le Scale Venture Partnersi asutaja ja osanik Kate Mitchell. Tema sõnul mõjutab see ka võimalikku Uberi börsile minekut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles