Unistus lüüa kaasa puitpilvelõhkuja loomisel

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Peedomaa uue kontorihoone fuajees, kus on tema töökabinet, lisaks nõupidamisruumid ja isegi väike koolitussaal. Aasta puitehitise pälvinud tootmiskompleksi loomisel on kasutatud ettevõtte enda peamist tootmismaterjali – liimpuitu.
Peeter Peedomaa uue kontorihoone fuajees, kus on tema töökabinet, lisaks nõupidamisruumid ja isegi väike koolitussaal. Aasta puitehitise pälvinud tootmiskompleksi loomisel on kasutatud ettevõtte enda peamist tootmismaterjali – liimpuitu. Foto: Jaanus Lensment

Peetri Puit on saanud viimasel ajal palju tähelepanu. Firma suuromanik ja juht Peeter Peedomaa pälvis tänavu presidendilt kõrge riikliku autasu, Valgetähe IV klassi teenetemärgi. Tihti käivad neil külas ministrid, ajakirjanikud ja välisdelegatsioonid.

«Ka täna (21. veebruaril – toim) tuleb pärast teid üks Ukraina delegatsioon,» räägib ettevõtte juht kiirustamata, iga sõna kaaludes. «Ega ma end ise väga kuhugi ei topi, aga kedagi minema ka ei aja.»

54-aastane Peedomaa oletab ettevaatlikult, et kasvanud huvi taga on eelkõige möödunud  sügisel avatud, kümme miljonit euro maksev tootmistehas ja kontorihoone. «Ega nii suurt investeeringut pole Põlvamaal viimase 20 aasta jooksul vist tehtud,» ütleb ta. «Ju on see siis inimestele silma jäänud.»

Aasta puitehitise tiitli võitnud uus tootmiskompleks on tõepoolest muljetavaldav. Liimpuidust kontorihoone on avar ja soe, siin on palju läbipaistvate klaasustega kabinette ja koosolekuruume, isegi väike koolitussaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles