Valitsus lõpetas Saaremaa sillakomisjoni töö

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Tõll Virtsu sadamas.
Parvlaev Tõll Virtsu sadamas. Foto: Toni Läänsalu

Valitsus otsustas täna lõpetada Saaremaa silla rajamist analüüsiva asjatundjate komisjoni töö. Majandus- ja taristuminister Kadri Simson on varasemalt öelnud, et komisjon võiks taas tegevust alustada paari aasta pärast.

Valitsus otsustas lõpetada asjatundjate komisjoni tegevuse, mille ülesandeks oli vabariigi valitsusele ettepanekute tegemine Saaremaa püsiühenduse, silla või tunneli, rajamisega seonduvate probleemide läbitöötamiseks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

«Kuna transpordi arengukava uus periood algab 2021. aastast, siis ei ole vahepealsel ajal ka asjatundjate komisjonile näha ette ülesandeid, mille kohta tuleks kujundada seisukoht valitsusele otsustamiseks. Tulenevalt Saaremaa püsiühenduse kavandamise seisust ning asjatundjate komisjoni ülesannetest, ei pea ma hetkel asjakohaseks selle komisjoni jätkamist,» ütles Simson jaanuaris.

Tema hinnangul on püsiühenduse rajamisega seonduvate küsimuste analüüsimiseks otstarbekas kaaluda asjatundjate komisjoni uuesti kokku kutsumist uue perioodi transpordi arengukava koostamisel pärast 2019. aastal toimuvaid riigikogu valimisi.

Asjatundjate komisjoni viimane kohtumine toimus 13. oktoobril 2015, kus antigi ülevaade Saaremaa püsiühenduse käsitlemisest koostamisel olevas Saare maakonnaplaneeringus. Kohtumisel tegi asjatundjate komisjon ettepaneku käsitleda koostamisel olevates Saare ja Lääne maakonnaplaneeringutes Saaremaa püsiühenduse maismaale ulatuvaid asukohti, märkis Simson.

Samuti tegi asjatundjate komisjon toona ettepaneku maakonnaplaneeringute jätkutegevusena koostada arenguvajaduste täpsustumisel riigi eriplaneering, millega teostatakse asukohavalik ning määratakse püsiühenduse täpne asukoht Saare ja Lääne maakonna piirnevas sisemeres.

Püsiühenduse rajamise otstarbekust peeti asjakohaseks analüüsida järgmise transpordi arengukava või hiljemalt järgmise üleriigilise planeeringu koostamise raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles