Kolm postkontorit võivad müüki minna

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru postkontor Jüri tn 38A
Võru postkontor Jüri tn 38A Foto: Eesti Post

Kolme Lõuna-Eesti linna postkontorihooned võivad müüki minna, Eesti Posti nõukogu arutab seda küsimust teisipäeval 12. oktoobril.


«Põlva, Võru ja Otepää elanikud ei pea muret tundma, et kinnistute võõrandamisel postkontorid nendest linnadest kaoksid. Eesti Post soovib liikuda kaasaegsetele rendipindadele, mis paiknevad kohtades, kus käivad inimesed,» ütles Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen.

Atoneni sõnul on juhatus saanud korralduse üle vaadata ettevõtte kinnisvaraportfell ja müüa need hooned, mida ettevõte oma põhitegevuseks ei vaja.

Atonen märkis ka seda, et hetkel on Eesti Postil käimas kogu ettevõtte kinnisvarapoliitika väljatöötamine, mis valmib veel sellel aastal. «Kindlasti ei jää Põlva, Võru ja Otepää kinnistud viimasteks, mida võõrandatakse. Eesti Postil on lähiaastatel vajadus investeerida põhitegevusse pea 400 miljonit krooni,» kommenteeris Atonen.

Peale nõukogu otsuse kinnitamist soovib Eesti Posti juhatus võimalikult kiiresti kolme kinnistu enampakkumise välja kuulutada, et veel sellel aastal ostu-müügi lepinguteni jõuda.

Eesti Post tegeleb hetkel ka Tallinnas, Narva mnt 1 ja Tartus, Vanemuise 7 kinnistute võõrandamisega.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles