EASi uueks juhiks valiti Rautakesko Eesti ja Läti ärisid tüürinud Alo Ivask (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS-i uus juht Alo Ivask.
EAS-i uus juht Alo Ivask. Foto: Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu valis üksmeelselt EASi uueks juhatuse esimeheks Alo Ivaski. Ivask asub ametisse alates 20. märtsist.

EASi nõukogu valis uueks juhatuse esimeheks tippjuhi Alo Ivaski, kes juhtis eelnevalt Baltimaade suurimat ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrku Kesko Senukaid (endine Rautakesko) Eestis ja Lätis. Ivask alustab tööd 4 aastaks sõlmitava töölepingu alusel 20. märtsil.

«Vajame EASi juhtima inimest, kes suudab kindlakäeliselt tuua esile EASi ekspertides leiduva kompetentsi ning rakendada EASi veel rohkem Eesti ettevõtjate teenistusse. EASi nõukogu on teinud targa otsuse ja tunnustan nende head valikut,» kommenteeris ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

EASi nõukogu esimehe Erki Mölderi sõnul tegi nõukogu üksmeelse otsuse 69 kandidaadi seast.

«Meil oli lõppvoorus 5 tugevat kandidaati. Tegemist on väga suure ja paljunõudva organisatsiooniga, millel on suurel hulgal erinevaid teenuseid. Alo Ivaski kui tippjuhi tasakaalukus ja sihikindlus on kindlasti need omadused, mida EAS täna vajab.»

Uus juhatuse esimees Ivask leidis, et EAS on õigustatult avaliku huvi kõrgendatud tähelepanu all, kuid kahjuks ei ole alati meediast välja tulnud, et EAS on teinud asendamatut tööd mitmetes valdkondades ning tegemist on väga tugeva Eesti ekspordi arendajaga.

«Enne meeskonnaga koostööd alustamata on veel raske öelda, kuidas me täpselt EASiga edasi läheme, aga minu soov on jätkata suunda kasvatada EASist toetuste jagaja asemel ettevõtluse kompetentsikeskus,» ütles ta pressiteate vahendusel.

EAS-i eelmise juhatuse esimehe Hanno Tombergi kutsus EAS-i nõukogu oma kohalt tagasi pärast president Toomas Hendrik Ilvese ettevõtte OÜ Ermamaa rahatagastuse skandaali puhkemist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles