Lauri: jaanuari impordis on oma osa EA lennukitel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi uus lennuk.
Estonian Airi uus lennuk. Foto: Gert D. Hankewitz / E24

Swedbanki makroanalüütiku Maris Lauri sõnutsi oli jaanuarikuu impordi kasvus oma osa ka Estonian Airi lennukiostul.

«Impordi kasv on jaanuaris oluliselt kiirenenud, oma osa on selles olnud ka Estonian Airi lennukiostul. Kuid näha on ka muude kapitalikaupade ja tootmissisendite sisseveo kasvu, tarbimiskaupade sissevedu kasvab endiselt üpriski mõõdukalt. Kahtlematult on impordi kasvunumbrite taga ka hindade tõus, seda eriti toidukaupade puhul,» kirjutas Lauri.

Analüütik lisas, et eksport kasvab endiselt väga hästi Soome, Rootsi ja üldisemalt Lääne-Euroopa suunal. «Ka kaubagrupiti on arengud endised - elektroonika näitab väga suuri kasvunumbreid, teised kaubagrupid vähem, kuid üldiselt samamoodi tugevalt. Aastatagusest ajast erinevalt on mineraaltoodete ekspordi kasv vähenenud, kuid põhjuseks on eelkõige kõrgem võrdlusbaas. Mineraaltoodete ekspordi all on kirjas ka elektrienergia eksport, mille tugev kasv sai alguse peale Leedu tuumajaama sulgemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles