Tere lõpetas koostöö Comarketiga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Comarket teatas, et võitleb Tere piimatööstuse tooteid oma ketist kõrvaldades hinnatõusu vastu. Selline silt oli üleval ka ühes Tallinna Comarketis.
Comarket teatas, et võitleb Tere piimatööstuse tooteid oma ketist kõrvaldades hinnatõusu vastu. Selline silt oli üleval ka ühes Tallinna Comarketis. Foto: Liis Treimann

Tere piimatööstus peatas nädalavahetusel oma toodete tarnimise Comarketi kauplustele ning lõpetas usalduse kaotuse tõttu koostöö ettevõttega.

Tere juht Ülo Kivine selgitas koostöö lõpetamist sellega, et kaubanduskett pani oma poodidesse märtsi alguses sildid, kus teatas, et Tere tõstis järsult oma kaupade hindu ning soovitas ühtlasi osta konkurentide kaupu.

«Meil tekkis palju erimeelsusi, millest üks põhilisi oli see, et kuigi oli leping, suunas partner samaaegselt tarbijaid, pannes välja sildid, kus kutsus üles ostma teiste partnerite tooteid,» rääkis Kivine.

Firmajuht lisas, et ühtlasi sooviti muuta lepingutingimusi, kuid Comarketile need ei sobinud.

Küsimusele, kas Tere üritab meediakära tekitades mõjutada Comarketit piimatootja nõudmistele alla andma, vastas Kivine eitavalt. «Ei mõjuta. Kuivõrd piimanduse teema on meedias väga kajastatud, siis teavitame meediat.»

Comarketeid haldava ABC Supermarkesti juhatuse liige Jüri Vips ütles Tere avalduse peale, et sellisel käitumisel on kuriteo tunnused ning praegu käib asja arutamine advokaatidega. Vips lisas, et Tere kasutab räigelt ära oma turupositsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles