Saudi naised teevad finantssektoris edukat karjääri

Adele Johanson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia seaduste kohaselt on Tadawul All-Shares Index (TASI) avatud investoritele, millel on vara vähemalt 18,75 miljardit riaali (4,7 miljardit eurot).
Saudi Araabia seaduste kohaselt on Tadawul All-Shares Index (TASI) avatud investoritele, millel on vara vähemalt 18,75 miljardit riaali (4,7 miljardit eurot). Foto: Fayez Nureldine / AFP / Scanpix

Saudi Araabia on tuntud selle poolest, et naiste ja meeste elu hoitakse avalikus ruumis rangelt lahus. Eestkostesüsteemi kohaselt on naisel tarvis, et meessoost pereliige annaks loa õppimiseks või reisimiseks. Ja kuigi riik töötamiseks naistelt enam eestkostja luba ei nõua, soovivad paljud tööandjad enne naise palkamist siiski säärast nõusolekut, kirjutas The Financial Express. Vaatamata kõigele on mõned saudi naised aga eriti söakad.

Kuningriigi üks suurimaid panku Samba Financial Group nimetas esmaspäeval oma uueks juhiks 20-aastase panganduskogemusega Rania Mahmoud Nashari, kes varem oli panga rahvusvahelise allüksuse ja Pakistani harukontori juhatustes, vahendas fortune.com. Tema eelkäija Sajjad Razvi lahkus ametist isiklikel põhjustel.

1955. aastal loodud Samba Financial Groupil on peale kodumaa harukontorid Kataris, Suurbritannias, Dubais ja Pakistanis. Kuningriigi suuruselt kolmas pank teenis eelmisel aastal kasumit 5,025 miljardit riaali ehk umbes 1,3 miljardit eurot. Võrdlusena võib tuua näiteks Swedbanki, mis Eestis teenis mullu 170 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles