Suvel Soome tööle!

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

See suvi tuleb Soomes teisiti. Üle mitme aasta on järsult kasvamas ettevõtete nõudlus suvetöötajate järele. Soome ettevõtjate keskliidu andmetel plaanib suveks lisatööjõudu palgata pea viiendik liidu liikmesettevõtetest. Kokku plaanitakse eeloleval suvel tööle võtta 100 000 töötajat ehk kümnendiku võrra enam kui eelmisel aastal.

«Eelseisev suvi paistab tulevat suvetöökohtade poolest eriti hea,» ütles keskliidu ekspert Jenni Ruokonen Soome rahvusringhäälingule YLE. «See arv on viimase viie aasta suurim,» kinnitas ta.

Kõige suuremat suvetöötajate kasvu oodatakse teiste hulgas kaubandus-, ehitus-, turismi- ja restoranisektoris. Samas on suvetöökohtadele ka suur nõudlus. Suurte linnade ja kõige enam suvetöötajaid palkavate ettevõtete suvetöökohtadele võib tulla kümneid tuhandeid sooviavaldajaid, vahendab Kauppalehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles