Helmes võitis OECD 6-miljonise tarkvarahanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkvarafirma Helmes juht ja omanik Jaan Pillesaar.
Tarkvarafirma Helmes juht ja omanik Jaan Pillesaar. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tarkvarafirma Helmes võitis Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) infosüsteemide arendamise raamhanke, nelja aasta jooksul on selle maht kuni 6 miljonit eurot.

OECD-le pakuvad IT-teenust mitmed välispartnerid, millest seni oli suurim India firma Tata, ütles Helmese partner Laur Mägi pressiteate vahendusel. «Praeguseks on Helmes kasvatanud oma konsultantide arvu likaudu 30-ni, mis moodustab juba poole OECD sisseostetud IT-teenuste mahust,» rääkis ta.

«Teiste arenduspartnerite, kaasaarvatud Tata teenused on tegelikult meist märksa soodsamad, aga Eesti arendajad pakuvad suurema lisaväärtusega ja läbimõeldumat teenust. Maakeeli tegime lihtsalt valmis tööd, millega OECD oli juba mitu aastat viljatult pusinud,» lisas Mägi.

Helmese teatel kasvab OECD-le tehtavate tööde maht pidevalt. Praeguseks on tarkvarafirma loonud eraldi meeskonna, mis Eestis, OECD Pariisi peakontoris ja Helmese Valgevene üksuses vaid organisatsiooni vajadustega tegeleb.

«Eelmise aasta käive OECD-lt oli Helmese jaoks 1,5 miljonit eurot,» rääkis Mägi. Koostöö OECD ja Helmese vahel algas aastal 2014, ent siis olid mahud pigem väikesed. Koostöö tulemusena sai tarkvarafirma aga nüüd suure lepingu, ütles ta pressikonverentsil.

1991. aastal asutatud Helmes on Eesti üks suuremaid tarkvarafirmasid, kus töötab 250 inimest Eestis ja Valgevenes. Helmes on väljatöötanud riiklikult olulised e-Eesti lahendused digiretseptist riigitöötajate portaalini ning pakub teiste seas teenuseid rahvusvahelistele suurorganisatsioonidele Telia, Kühne+Nagel, DNB, Energiaagentuur, OECD jpt. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 22 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles