Maailma rohelisimaks lennufirmaks sai Monarch

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monarchi lennukompanii lennuk
Monarchi lennukompanii lennuk Foto: monarch.co.uk

Berliini reisimessil ITB nimetati kõige loodussäästlikumaks lennufirmaks peamiselt Suurbritannias opereeriv Monarch.

Maailma lennufirmasid uuris süsiniku tasaarvestusega tegelev ettevõte Atmosfair, vahendab yahoo.news.com. Peamiselt mõjutas lennufirma kohta edetabelis lennukipargi efektiivsus ja reiside täituvus. Nagu nähtub Monarchi kodulehelt, on ettevõte keskendunud lendudele puhkusepaikadesse.

Teiseks tuli saksa puhkuseärimees Thomas Cookile kuuluv Condor (väga hea täituvus) ja kolmandaks kanada kompanii Canadian Air Transit, mis saavutas kõrge efektiivsuse tänu kasutoovatele pikamaalendudele.

Ja toome ära tuntumate lennukompaniide kohad. Emirates (30.), Air France (37.), Lufthansa (52.), Finnair (56.), British Airways (61.), American Airlines (63.), Aeroflot (83.), SAS (86.). Richard Bransonile kuuluv Virgin Atlantic sai 99. koha.

Uuringust jäid välja odavlennukompaniid, kuna nende andmeid oli raske võrrelda. Ilmselt seetõttu, et neile makstakse sageli riiklikke toetusi ja nad tekitavad rohkem mootorite väljaheitegaase, lennates linnakeskustest kaugemal asuvatesse lennujaamadesse.

Kogu tabeliga saab tutvuda Atmosfairi kodulehel siin, kust tuleb alla laadida vastav esitlus pealkirja alt «Downloads».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles