Fondijuht ennustab Prantsusmaa presidendiks Le Peni (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: SCANPIX

Singapuris tegutseva Leone Hill Capitali fondijuhi Arun Kanti arvutuste kohaselt on väga suur tõenäosus, et Prantsusmaa presidendivalimised võidab populistlik Marine Le Pen, paljud analüütikud seda siiski ei usu.

Kant pani presidendivalimiste tulemuse ennustamiseks kokku valemi, kuhu lisas nii meedias ilmunud artiklid ja nende häälestatuse valimiste osas, arvamusküsitlused, majanduse käekäigu kui ka prantsuse valijate demograafilise kuuluvuse, vahendab Äripäev.

Kõige selle tulemusena näeb Kant, et valimiste esimese vooru võidab Le Pen kindlalt ning kuigi praegune mudel prognoosib teise vooru võitjaks Emmanuel Macroni, võib esimese vooru võidu efekt olla nõnda võimas, et teisest võõrust väljub võitjana siiski Le Pen.

Kanti mudel ennustab, et Le Pen saab esimeses voorus 28 protsenti häältest, Fillon 16,8 protsenti ning 19-20 protsenti häältest saab Macron.

Prantsuse avaliku arvamuse instituudi IFOPi küsitluse põhjal on Le Peni toetus praegu kandidaatidest suurim, ulatudes 25,5 protsendi juurde. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles