Leedu võib saada OECD liikmeks 2018. aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: SCANPIX

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) asepeasekretäri Douglas Frantz sõnul võib Leedu saada OECD liikmeks 2018. aastal.

«Parlament peab veel tööd tegema selleks, et 2018. aastal liikmeks saada, kuid veelgi tähtsam kindlast kuupäevast on hea lõpptulemus,» ütles Frantz tuues näiteks Leedu tööseaduse muudatuse.

«OECD oli nõus aitama Leedut tööseaduse muudatustega nii, et seaduse muudatused rahuldaks nii ettevõtjaid kui ka töötajaid. Kuid selle otsuse peab tegema valitsus ja parlament. Hetkel ripub küsimus õhus ning konkreetseid otsuseid pole veel tehtud. Eeldame, et tööseaduseelnõu esitatake lähinädalatel, mis rahuldab kõiki osapooli,» ütles Frantz.

OECD liikmena on Leedu välisinvestoritele köitvam, liikmelisus võimaldab tihendada koostööd arenenud riikidega ning aitab kaasa Leedu majanduskasvule.

Poola kuulub organisatsiooni 1996. aastast, Eesti 2010. aastat ning Läti 2016. aastal. Leedu loodab pääseda Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni aastaks 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles