Soome landitootja Rapala toob Eestisse tööd juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Rapala kodulehest.
Fragment Rapala kodulehest. Foto: www.rapala.fi

Kuigi landitootja Rapala Eesti emafirma teatas neljapäeval, et alustab Soomes töötajate vähendamist ja toob osa tootmist üle Eestisse, siis ettevõtte Eesti haru esialgu sellest tulenevalt tootmismahtude ja töötajate olulist kasvu ei näe.

"See on nii värske uudis, ma ei oska seda veel kommenteerida,» ütles Rapala Eesti juhatuse liige Jaan Gustavson BNS-ile. "Kindlasti midagi muutub, mõned inimesed on vaja juurde võtta, mõned ümberkorraldused teha, aga täna me ei oska seda mõju nii kohe hinnata,» lisas ta.

«Soomes hakkavad läbirääkimised, need võivad kesta kaks, kolm kuud, mei ei tea mis nende läbirääkimiste tulemused on. Kuidas see seal laheneb, ei tea keegi,» sõnas Gustavson, märkides, et nii pea pole Pärnu tehase töös ilmselt erilisi muudatusi oodata.

Samas ei tohiks see ettevõtte tootmiskoguseid Gustavsoni sõnul oluliselt muuta.

«Meil tuleb lihtsalt üks tööoperatsioon juurde, ongi kõik,» märkis ta. «Rohkem sellised pinnatöötlusega asjad tulevad juurde,» sõnas ta.

Kui Pärnu tehase tootmismahud peaks kasvama hakkama, siis oleks selle põhjuseks pigem kasvav nõudlus, mitte Soome tehase töö ülevõtmine.

«Kõik sõltub sellest, kuidas maailma kalamehed meie tooteid ostavad, see mõjutab meie tootmist palju rohkem, kui Soome tehase ületoomine,» ütles ta.

Pärnu tehases töötab 182 inimest. Tellimusi on tehasel Gustavsoni sõnul praegu parasjagu, aga alati võiks rohkem olla.

Soome kalapüügitarvete valmistaja Rapala teatas neljapäeval, et on alustanud läbirääkimisi 63 töökoha koondamiseks.

Suuremad koondamised on kavas ettevõtte Vääksy tehases. Osa selle tööst on plaanis suunata ümber Sortava ja Pärnu tehastesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles