Raamatupidajatel on maksusüsteemi kohta üks lihtne ettepanek

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidamine.
Raamatupidamine. Foto: Caro / Westermann / Scanpix

Kuna 2018. aasta 1. jaanuaril jõustuv tulumaksuseadus muudab märkimisväärselt maksuvaba tulu mõistet ja selle arvutamise metoodikat, tuleb raamatupidajate kinnitusel enne uue süsteemi rakendamist mõned asjad selgeks rääkida. Neil on ka üks ettepanek, mis vähendaks tunduvalt tööandjate halduskoormust ega läheks vastuollu ka nullbürokraatia-lubadustega.

Raamatupidajate kogul on ettepanek, et igal töötajal oleks alates 2018. aastast õigus avalduses määrata, kui suur on tema maksuvaba tulu aastas (mitte üle 6000 euro). «Nii oleks võimalik igale ettevõtte või asutuse töötajale seadistada palgaarvestuse tarkvaras nende töötasu ning töötaja poolt teadaolevate muude tulude pealt mõistlik ja mitte liialt suur tulumaksuvabastuse summa,» selgitas Virge Haiba. Seda summat saaks töötasu muutudes ka lihtsalt korrigeerida.

«Sellega võiks asi piirduda, st me ei soovita kasutada ettevõtete raamatupidamistarkvarades lineaarselt vähenevat maksuvaba tulu,» ütles Haiba ja lisas, et selle ettepaneku järgi jääks tööandjale pealesurutav tarbetult keeruline kalkulatsioon tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles