Eesti Energia oli ise Tootsi kinnistu hinna määranud ekspertiisi tellijaks (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi Suursoosse plaanitav Eesti Energia tuulepark
Tootsi Suursoosse plaanitav Eesti Energia tuulepark Foto: Postimees

Riigi ja tuuleenergia ettevõtete vaidluses selle üle, kas Tootsi tuulepargi eraldamine riigi omanduses olevale Eesti Energiale oli õiglane, on ilmnenud omapärane detail. Nn sõltumatut kinnisvaraekspertiisi, mis määras maatüki hinnaks vaidlusaluse 4,1 miljonit eurot, ei tellinud mitte ükski riigiasutus, vaid Eesti Energia ise.

«See nüüd küll head lõhna juurde ei jäta – nii ei tohiks ükski riigiettevõte ega riiklik asutus asju ajada,» ütles Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv riigikogu liige Artur Talvik, kes juhib ka parlamendi korruptsioonivastast erikomisjoni. Tema pahameele põhjus on üsna markantne. 

Kui seni on nii riik kui ka Eesti Energia ise apelleerinud sellele, et Tootsi tuulepargi maa-ala hinna pani paika sõltumatu kinnisvaraekspertiis, mida omakorda kinnitasid sõltumatud audiitor- ja advokaadibürood, siis on nad unustatud mainida, et dokumendi peal on ekspertiisi tellijana must-valgel kirjas Eesti Energia AS ise.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles