SEB: tööturul osalemist suurendaks töökohtade loomine maapiirkondades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Nestor.
Mihkel Nestor. Foto: Jaanus Lensment

SEB panga hinnangul on palgasurve leevenemine hetkel vähetõenäoline ning suurimat mõju omaks töötusele töökohtade loomine Tallinnast kaugel asuvates regioonides.

«Palgasurve oluline leevenemine on hetkel vähetõenäoline, sest ettevõtted püsivad värbamise osas optimistlikud ja vabade ametikohtade arv on märkimisväärselt kasvanud,» ütles SEB panga majandusanalüütik Mihkel Nestor BNS-ile.

«SEB on oma prognoosides lähtunud seisukohast, et töövõimereform vähemasti statistilises mõttes töötust mõnevõrra suurendab. Selle mõju kestus sõltub eelkõige üldisest majanduskliimast, kuid ka töötukassa teenustest. Paljud vähenenud töövõimega inimesed on varasemalt teinud rasket füüsilist tööd ja sobiva ameti leidmine kontoritöötajana eeldab täiesti teistsuguseid oskuseid,» ütles Nestor.

Nestori hinnangul omaks potentsiaalselt suurimat mõju töökohtade loomine Tallinnast kaugel asuvates regioonides.

«Kui suuremates keskustes küündib tööturul osalemise määr 75 protsendi lähedale, siis näiteks Põlvamaal oli see mullu 54 protsenti ja Valgamaal 59 protsenti,» ütles ta.

vSuur tervislikel põhjustel mitteaktiivsete osakaal neis maakondades väljendab pigem nigelaid perspektiive kohalikul tööturul kui inimeste oluliselt kehvemat tervist muu Eestiga võrreldes,» ütles Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles