Saare maakonna tuuleenergia planeering jäi kooskõlastuseta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Keskkonnamõju hindamise tulemusel otsustas keskkonnaamet jätta kooskõlastamata Saare maakonna tuuleenergeetika teemaplaneeringu, kuna leiti mitmeid puudusi ja negatiivseid mõjusid.

Ameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni osakonna juhataja Kaja Lotman põhjendas Saare maavalitsusele saadetud kirjas kooskõlastamata jätmist sellega, et keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruanne ei vasta osaliselt programmile, mistõttu on hindamisel tehtud vigu, mis võivad mõjutada tulemuste objektiivsust, kirjutab Saarte Hääl.

Lotmani sõnul kattuvad mitmed arendusalad ja arenduspiirkonnad kaitstavate loodusobjektide asukohaga või paiknevad nende vahetus läheduses ja seega võivad mõjutada negatiivselt kaitstavate loodusobjektide soodsa seisundi tagamist. Lisaks on hindamata kavandatava tuuleenergeetika alase tegevuse mõju Natura 2000 võrgustiku ala terviklikkusele ja ala kaitseeesmärkidele arendusalade lõikes.

Aruandes puudub näiteks analüüs teemaplaneeringu vastavusest riiklikele arengukavadele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles